10. TEK IN HOJA ZA UPANJE

VIP POTI DO ZDRAVJA 2021

0 .
SODELUJOČIH V LETU 2021

JUBILEJNI 10 .TEK IN HOJA ZA UPANJE
EUROPA DONNA

Hvala vsem za sodelovanje.
SODELOVALO NAS JE KAR 407.
Oglejte si spodnji filmček , ki je nastal z vašim prispevkom.
Izžrebana nagrajenca bosta obveščena po elektronski pošti.

Pred nami je ponovno oktober, mesec, ki je v VDC-ju že 10 let zapored obarvan rožnato – saj skušamo tudi mi ozaveščati o pomenu zdravja in aktivnega življenja. Ko se ozremo nazaj, na naša srečanja Tek in hoja za upanje, se spomnimo mnogih nepozabnih zgodb, neštetih objemov, ko smo se po letu dni spet srečali v Evroparku s članicami društva onkoloških bolnikov – prek skupin za samopomoč. Spomnimo se srečanj z različnimi lokalnimi društvi in organizacijami, s katerimi smo skupaj pripravljali čim bolj pester in vabljiv program za vse starostne skupine – za tiste najmlajše, iz vrtcev, pa do osnovnošolcev, srednješolcev, medgeneracijskih skupin, stanovalcev iz domov za starejše. Veseli smo bili obiskovalcev, čudili smo se, kako prireditev iz leta v leto postaja bolj množična in poznana v širši in daljni okolici. Vsakemu izmed obiskovalcev smo s ponosom pripeli roza pentljo – s katero smo želeli na nevsiljiv način ozaveščati o pomembnosti zavedanja problematike raka dojk.

Ob druženju pa nismo pozabili na dobrodelno noto. S prispevki obiskovalcev in podpornikov smo vsako leto denar zbirali za drug namen – in na ta način pomagali pri nakupu vozil in rehabilitacijskih pripomočkov za Zasavski VDC, leta 2014 smo se povezali tudi s Fundacijo Jakec in čarobna lučka in prostovoljne prispevke namenili za zgodnjo obravnavo otrok s cerebralno paralizo. Vsako leto pa so bile naša stalnica delavnice, na katerih smo skušali vsem obiskovalcem – od najmlajših naprej, predstaviti pomen in pravilen način samopregledovanja – saj je to tisto prvo, kar lahko naredimo za svoje zdravje in zgodnje odkrivanje. V času, ko je na vsakem koraku pretirano poudarjena zunanjost, prvi vtis, lepota, ko dnevno delimo s svetom slike in informacije o naših življenjih, nam zmanjka volje, poguma in odgovornosti, da bi v prvi vrsti poskrbeli za tisto največ, kar lahko: skrb za dobro počutje v lastni koži in odgovornost za naše zdravje, notranjo lepoto, iskrenost, preprostost. 

Roza pentljo smo v 10-ih letih pripeli prek 10 000 udeležencem. 

Prireditev v Evroparku je rada obiskala tudi pokojna ga. Mojca Senčar, z nami sta simbolično tekli tudi aktualna predsednica združenja ga. Tanja Španić in vodja sekcije mladih bolnic z rakom ga Mojca Buh. 

Trenutne razmere so nas prisilile, da smo poiskali nove poti ozaveščanja. Pisane jesenske barve našega Evroparka smo zato preselili na splet – in tudi tu dokazali, da je tam, kjer je volja, tudi pot. Pripravili smo nov izziv, ki ga lahko opravite samostojno, z družinskimi člani, prijatelji – tako, kot dopušča trenutna zdravstvena situacija. Veseli bomo vaših utrinkov, fotografij, filmov, ki jih boste po opravljenem izzivu poslali na info@vdc-zasavje.si. Konec meseca pa bo nastal »roza paket aktivnosti«, s katerimi bomo spodbujali in krepili zdrav način življenja. Pridite, gibajte se z nami, pogovarjajte se o pomenu samopregledovanja, o pozorni skrbi za naše dobro počutje – ne le v oktobru, ampak preko celega leta. 

Naj se poslovimo od vas z geslom letošnjega rožnatega oktobra – prenesenega v množino: »BODIMO IN OSTANIMO ZDRAVI!«

0 .
TEK IN HOJA ZA UPANJE
0 <
UDELEŽENCEV
0 <
POVEZANIH ORGANIZACIJI

KAKO 10.TEK IN HOJA ZA UPANJE EUROPA DONNA POTEKA ?

Vsak teden bo pred vami izziv oziroma aktivnost s katero vas bomo spodbujali k zdravju. Spodaj si lahko preberete izziv in ga opravite.

Vmes si vzemite sekundo za fotografijo, ki nam jo lahko pošljete na info@vdc-zasavje.si in po končanem izzivu tudi oddate svojo prijavo.

VESELI VAS BOMO VSEH. 

1. IZZIV
1.10.2021 DALJE

V desetnih dneh si 3x vzemi čas zase in opravi vsaj 30 minutni sprehod, sam,/a, brez uporabe telefona (razen za sliko 🙂 ), glasbe, ... in prisluhni sebi in naravi.

2. IZZIV
9.10.2021 DALJE

STRESI STRES
PRIJAVI SE IN PREJEL/A BOŠ POVEZAVO NA POSEBNO VADBO STRESI STRES, KI JO JE ZA NAS VSE PRIPRAVILA NATAŠA JERMAN RAJH.
OPRAVI VADBO VSAJ 2x NA TEDEN.

3. IZZIV
17.10.2021 DALJE

PRIJAVI SE IN PREJMI POVEZAVO DO DVOMINUTNEGA DEMO TRENINGA ITBOX.SI, KJER DOBIŠ IDEJE ZA VADBO DOMA. VADI DOMA VSAJ 2-KRAT NA TEDEN.

4. IZZIV
24.10.2021 DALJE

PRIJAVI SE IN PREJMI POVEZAVO DO PLESEN VADBE, KI JO JE ZA NAS VSE PRIPRAVILA BILJANA.

10. TEK IN HOJA ZA UPANJE POTEKA OD 1.10.2021 DO 31.10.2021

Do konca VIP POTI DO ZDRAVJA še….

10. TEK IN HOJA ZA UPANJE EVROPARK ZAGORJE OB SAVI ALI KJERKOLI V VAŠI OKOLICI

Tradicionalno smo se dobili v Evroparku Zagorje. Izzive lahko opraviš tu, ali kjerkoli drugje…

10. TEK IN HOJA ZA UPANJE PRIJAVI SE, SODELUJ V ŽREBU IN SI PRISLUŽI NAGRADO

Po opravljenem izzivu izpolni obrazec, oddaj sliko s poti, video, karkoli…in sodeluj v nagradnem žrebu za naše izdelke iz e-trgovine

10. TEK IN HOJA ZA UPANJE PRIJAVNICA

Like this:

Skip to content