Komaj dober teden je minil odkar smo vam pisali, da se uporabniki dnevnih enot VDC-jev ne uvrščajo na prioritetno listo za cepljenje proti novemu koronavirusu. Zahvaljujoč proaktivnim direktorjem slovenskih VDC-jev  so nas uvrstili nazaj in v tem trenutku imamo informacijo, da naj bi bilo cepljenje že  v naslednjem tednu. Vsekakor vas bomo o tem pravočasno obvestili. Spremljajte naša družbena omrežja, spletno stran, ker se informacije zelo hitro spreminjajo.

Predvidoma bo cepljenje potekalo v prostorih VDC Zagorje na Cesti 9. avgusta 59c, 1410 Zagorje ob Savi. Uporabnike pa bo na cepljenje potrebno  pripeljati in odpeljati (razen tistih, ki so v nujnem varstvu).

TERMIN BOSTE PREJELI, TAKOJ KO PREJMEMO INFORMACIJO O TOČNEM DATUMU CEPLJENJA – predvidoma od 21.1.2020 dalje.

Za poslane vprašalnike prosimo, da jih  vrnete nazaj najkasneje  do ponedeljka, 18.1.2021. Uporabniki, ki so te  dni vključeni v nujna varstva v Litiji in v Zagorju pa izjave prinesete kar v VDC, da kar najhitreje uredimo potrebno birokracijo.

Za uporabnike, ki so bili v VDC-ju že cepljeni proti Hepatitisu B imamo v VDC-ju že cepilne knjižice. Če jih imate doma, jih prosim prav tako prinesite s seboj na cepljenje, da se cepljenje evidentira, tako kot je to potrebno. Če jo kdo nima, imamo nekaj knjižic tudi pri nas in jo boste prejeli tukaj.

S seboj imejte tudi kartico ZZZS.

Skupaj z današnjo informacijo tistim, ki ste se odločili za cepljenje pošiljamo tudi vprašalnik s katerim boste potrdili (s svojim podpisom), da s cepljenjem soglašate.

Prosimo, da izpolnjen vprašalnik kar najhitreje pošljete oziroma vrnete nazaj, da na dan cepljenja ne bo prihajalo do težav.

Cepivo je v tem trenutku težko dobiti, ni poceni, prav tako, če se nekdo premisli in na cepljenje ne pride, je potrebno cepivo, ki je enkrat že pripravljeno zavreči. Zato Vas res prosimo, da izpolnite vprašalnik, ga podpišete, čimbolj čitljivo napišete zdravila, ki jih uporabnik ima, ni pa potrebno pisati kolikokrat na dan jih jemlje, samo vrsto zdravila. Lahko napišete tudi zraven kvadratka, če je le ta premajhen.

Vsi, ki se v tem trenutku niste odločili za cepljenje pa obveščamo, da to naprej urejate preko svojih izbranih zdravnikov, če se boste za cepljenje odločili kasneje. Število cepiva, ki ga potrebujemo smo ŽE sporočili, tako, da je bilo na podlagi včerajšnjega informiranja glede vašega strinjanja/nestrinjanja število že dokončno oddano.

Prav  je, da še enkrat poudarimo, da so bili cepljeni vsi stanovalci razen enega, ki se bo cepil sedaj, bili so cepljeni vsi zaposleni, ki neposredno delajo s stanovalci in da pri nobenem ni prišlo do kakšnih hujših reakcij. Največ nas je čutilo bolečine v roki dan po cepljenju, to pa je bilo praktično vse.

Mogoče ni napak, da tudi na tem mestu izrazimo hvaležnost vsem Vam, ki ste sprejeli trenutno situacijo z vso odgovornostjo in storili, kar se vam v tem trenutku zdi najbolj prav. Vsak ima svoja stališča tako za kot proti in to spoštujemo.  Prav tako smo hvaležni tudi našim zaposlenim, ki so skoraj v večini prepoznali cepljenje kot nekaj, kar nas bo vse skupaj čim hitreje vrnilo nazaj v  normalizacijo življenja. Normalnemu odprtju našega VDC-ja, vseh storitev in programov. Verjetno nikoli več ne bo tako kot je bilo, pa vendarle smo vsi polni  novega optimizma in energije, da se res lahko čim prej srečamo v  VDC-ju  in nadaljujemo tam, kjer smo končali.

Vsako priložnost, ki tlakuje našo pot in odpira nova vrata v boljšo prihodnost, sprejmimo in se zahvalimo.

Informacijo pripravila:                                    Direktorica VDC Zagorje ob Savi:

Preberite zadnje informacije:

Kategorije: Novice

Skip to content