Skladno z veljavnimi odloki Vlade RS upoštevamo odloke in navodila za preprečevanje širjenja koronavirusa tudi v našem VDC-ju v vseh enotah. Vse to upoštevamo z namenom, da ostanemo odprti in da še naprej vključujemo naše uporabnike v vsakodnevne aktivnosti.

V ta namen, so protokoli prilagojeni trenutnim razmeram. Za več informaciji se obrnite na mentorje v delavnicah ali na 03 56 69 790.

INFORMACIJA SVOJCI STANOVALCEV ENOT  BIVANJA – SEPTEMBER

Spoštovani svojci,

Ob slabšanju epidemiološke situacije smo tudi v naših enotah bivanja na podlagi  Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je stopil v veljavo z današnjim dnem 15.9.2021 morali sprejeti določene ukrepe.

VSI OBISKI V ENOTAH BIVANJA

MORAJO BITI PONOVNO NAJAVLJENI PRI

HEDI KOVAČ

051 334 860

Prve tri vale epidemije nam je uspelo dokaj mirno –  praktično brez okužb prejadrati do sedaj. Naša želja je, da nam to z visoko osebno odgovornostjo vsakega izmed nas, ki smo na kakršen koli način povezani z življenjem v naših enotah bivanja uspe tudi  v tem četrtem valu.

Zaenkrat smo vsi zdravi, tako v enotah bivanja kot tudi v naši dnevni enoti ne zaznavamo okužb. Življenje v naših enotah poteka sproščeno, izvajamo aktivnosti, se družimo in ohranjamo domačnost. Z nasmehi na obrazih obujamo spomine na minulo letovanje in se sprašujemo ali nam bodo razmere dopuščale, da gremo še na naše priljubljeno zimovanje.

Se pa žal slabša epidemiološke slika  tako v naši regiji  kot tudi  na državni ravni. S strani Ministrstva za zdravje smo dne 5.9.2021 prejeli navodila »Obiski v socialno varstvenih zavodih«, ki narekujejo spremembe spodaj navedenih ukrepov.

Prosimo, da spoštujete naše ukrepe in se ravnate po naših navodilih. Vsakršna kršitev navodil predstavlja nevarnost za okužbo in s tem izpostavljenost tveganja za naše stanovalce.

VSI OBISKI V ENOTAH BIVANJA

MORAJO BITI PONOVNO NAJAVLJENI PRI

HEDI KOVAČ

051 334 860

  • Obiske omogočamo samo osebam, ki imajo potrdilo o izpolnitvi PCT v digitalni ali papirnati obliki s QR kodo (dokazilo, da so bolezen preboleli in je minilo več kot 10 dni in manj kot 180 dni od okužbe; so bili polno cepljeni proti SARS-CoV-2 ali imajo negativen test na SARS-CoV-2: HAGT veljavnost testa 48 ur, PCR veljavnost testa 72 ur). Brez predložitve ustreznega potrdila obisk ni možen.
  • Število obiskovalcev se omeji na največ 2 zdravi osebi na stanovalca v beli coni (oziroma na 1 osebo v sivi ali rdeči coni, če je obisk nujen);
  • Na obisk prihajajte samo zdravi obiskovalci, ki niste bili v visoko tveganem stiku.  Četudi je bris na SARS –CoV-2 negativen in pri sebi opazite simptome ali znake koronavirusne bolezni NA OBISK NE HODITE;
  • če prihajate iz dopusta ali obiska kraja, ki ima slabo epidemiološko sliko vas prosimo, da obisk preložite za obdobje 14 dni;
  • Obvezno je treba nositi zaščitno kirurško masko, si razkužiti roke in vzdrževati razdaljo 2 m do drugih stanovalcev in obiskovalcev;
  • Prosto sprehajanje ZNOTRAJ ENOT BIVANJA ni dovoljeno. Priporočamo, da čas obiska preživite zunaj doma.  

 IZHODI STANOVALCEV OZIROMA ODHODI DOMOV

  • So mogoči ob predhodni individualni najavi pri Hedi na gsm: 051 334 860
  • Ob najavi vas prosimo, da nas seznanite s svojim statusom precepljenosti oz. prebolelosti Covid-19 ali morebitnega tedenskega izvajanja testiranja in družinskih članov
  • Če je stanovalec odsoten več kot 48 ur, je treba ob ponovni vrnitvi v dom dokazati PCT pogoj (skladno z navodili Ministrstva za zdravje z dne 5.9.2021);

Pri odhodih domov se v izogib dodatnim stroškom testiranj, ki bi jih ob vrnitvi  nazaj v enote bivanja na podlagi Odloka morali zahtevati od stanovalcev, skušajte držati da obisk doma traja 47 ur. Ob vrnitvi nazaj v enote bivanja se zahteva uraden HATG test z izpisanim potrdilom iz CRPP. (lahko pokaže potrdilo  QR kodo na mobilnem telefonu ali aplikaciji zVem) Pri odhodih stanovalca domov se bo upoštevala domača epidemiološka situacija in na podlagi izdelane ocene tveganja se obisk odobri ali zavrne. (tvegani, necepljeni stiki).

Svojce, ki redno (dnevno ali tedensko) prihajate z nami v kontakt bomo na prostovoljni bazi prosili, da nam zaupate, ali ste bili cepljeni, ali ste prebolevnik (z datumom do kdaj velja potrdilo o prebolevnosti). Evidenca pridobljenih podatkov se bo vodila izključno za namene preprečevanja okužb z virusom SARS-CoV-2 ter tega, da vas zaposleni vsakič ob vstopu v dom prosi za dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT. V kolikor z informacijo  o izpolnjevanju PCT pogoja ne bomo razpolagali se bo smatralo, da nam ob obisku pokažete veljavni HATG ali PCR test.

Verjemite, da bi tudi mi veliko rajši načrtovali tradicionalno  jesensko druženje, delali načrte za 10. tek in hojo za upanje v Europarku kot pa se spopadali z  dokazovanjem in preprečevanjem okužb. Vendar verjamem, da bomo tokrat res z visoko stopnjo samoodgovornosti, v skrbi za svoje zdravje in zdravje vseh bližnjih s katerimi prihajamo v stik ravnali skrajno dogovorno.

                                                                                                                      Direktorica VDC Zasavje:

dr. Špela REŽUN l.r.

Kategorije: Novice

Skip to content