Spoštovani svojci,

Glede na trenutno  epidemiološko stanje na državni ravni in sploh precejšen porast okužb s COVID 19 v zasavski statistični regiji vam sporočamo, da  smo primorani izhode domov do preklica omejiti.

Prosimo, da spoštujete ukrepe in se ravnate po naših navodilih. Vsakršna kršitev navodil namreč predstavlja nevarnost za okužbo in s tem izpostavljenost tveganja za naše stanovalce.

Trenutno preverjamo možnost prenosa okužbe iz strani zaposlene preko čistilnega servisa. V primeru odvzetih pozitivnih brisov vas o situaciji v enoti bivanja Ribnik seveda takoj obvestimo.

Še vedno omogočamo obiske svojcem, sorodnikom in znancem, ki imajo veljavno potrdilo o izpolnitvi pogoja PCT. Vsem obiskovalcem, za katere nimamo veljavnega potrdila o izpolnjevanja pogoja PCT brez predložitve tega v papirnati ali elektronski obliki z možnostjo preverjanja obisk pri stanovalcu žal ne bo mogoč.

Napoved obiskov OBVEZNO še vedno poteka preko številke

051 334 860.

Število obiskovalcev se omeji na eno zdravo osebo, izjemoma dve.

Preden gremo na obisk razmislimo ali smo bili v bližnji preteklosti v tujini, na oddihu, IZLETU, na službenem potovanju…

V takšnih situacijah vas prosimo, da obisk za par dni preložite.

Če greste z našim stanovalcem na sprehod Vas prosimo, da se izogibate trgovin gostiln, tržnic in vseh drugih krajev, kjer je gostota ljudi večja. Naj bo to res sprehod in druženje v naravi.

Kljub zagotavljanju PCT pogoja prihajajte na obisk samo zdravi obiskovalci, ki niste bili v visoko tveganem stiku. Četudi  je bris na SARS –CoV-2 negativen in pri sebi opazite simptome ali znake koronavirusne bolezni NA OBISK NE HODITE.

Če pri sebi opazite znake koronavirusne bolezni ali ste pozitivni na Covid -19 in ste bili v roku 14 dni pred pojavom znakov okužbe na obisku v naših enotah bivanja, nas prosim o tem obvestite, da lahko ukrenemo vse potrebno za zaščito naših stanovalcev.

Obiski še vedno potekajo zunaj, lahko greste na sprehod, lahko posedite zunaj na klopci, obvezno pa je na obisku potrebno nositi tudi zaščitno kirurško masko zato kakšen dodaten pulover ne bo odveč.

Vsi zaposleni vlagamo izjemen trud v preventivne ukrepe in preprečevanje možnosti prenosa okužbe s Covid in verjamemo, da bo vse to dovolj, da ostanemo brez okužb.


Ob vseh dodatnih izzivih, pa je naša največja naloga, da je za stanovalce najlepše poskrbljeno. To nam uspeva s sodelovanjem, trudom in dobro voljo vseh, ki v naši hiši živijo in delajo.


V teh negotovih časih smo vsi skupaj na istem vlaku. Kdaj se bo ustavi, je predvsem odvisno od vseh nas, naše zavesti in odgovornosti ne samo do sebe in svojih bližnjih, temveč vseh s katerimi dnevno prihajamo v kontakte, v službi ali kjerkoli drugje.


Bolj kot kdaj koli prej potrebujemo vaše razumevanje, podporo, ki nam jo izkazujete ob najrazličnejših priložnostih. Naj Vas ob zaključku pogrejejo kamenčki prijaznosti, ki so jih ustvarili naši stanovalci v enoti Podvelnarjev.

SR(E)ČNO

Informacijo pripravila: Heda Kovač

Direktorica VDC Zasavje: dr. Špela REŽUN

P.S. Dan prijaznosti – tudi to imamo na koledarju 13.11. 🙂

Kategorije: Novice

Skip to content