1984 / 2022

Danes zasavski VDC-jevci praznujemo svojih 38 let. Čestitke vsem uporabnikom in zaposlenim, z željo po nadaljnjem dobrem medsebojnem sodelovanjem v zadovoljstvo vseh. Hvala svojcem, ki nam zaupate in vsem, ki nas pri naših prizadevanjih za vključujočo, dobro družbo za VSE, podpirate.

Več o naši zgodovini, prelomnicah pa na: https://vdc-zasavje.si/zgodovina/

“Rodili” smo se 6. 1. 1984, v stari hiši na Trboveljski c. 6., Zagorje ob Savi, pod okriljem OŠ dr. Slavka Grum in poimenovali so nas Delavnice pod posebnimi pogoji. Na “delo” je hodilo, se vozilo 21 uporabnikov iz Zasavja, s katerimi so delali 3 mentorji. Danes delujemo na 4 lokacijah, v 5 enotah in vključujemo 148 uporabnikov iz vseh zasavskih občin, vključujoč Litijo in Šmartno pri Litiji. Pri delu, življenju, uporabnike podpira 51 zaposlenih. Naša rast in razvoj sta vsa ta leta temeljila na potrebah uporabnikov. Poleg začetne dnevne storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji, danes izvajamo tudi institucionalno varstvo v manjših enotah bivanja v skupnosti na 3 lokacijah, ki nadomeščajo dom 28 uporabnikom. Izvajamo tudi program socialne vključenosti za osebe, ki pridobijo odločbo o nezaposljivosti. Aktivno se prijavljamo na evropske razpise, se povezujemo z različnimi deležniki iz različnih sektorjev. Tako poleg redne dejavnosti izvajamo projekte, ki vplivajo na večjo vključenost uporabnikov v lokalno okolje in širše ter čim daljše ohranjanje njihove samostojnosti-zmožnosti za aktivno vključevanje v delo in življenje.

Prizadevamo si, da bi bile aktivnosti projektov prenešene tudi v sistemske rešitve izvajanja dejavnosti VDC-jev. VDC danes ni(smo) več delavnice pod posebnimi pogoji, ki deluje 8 ur dopoldne, ampak je VDC v praksi postal center za podporo uporabnikom pri čim bolj polnovrednem življenju. Predano sledimo naši viziji VIP VDC Zasavje. Vključujoče Inovativno Povezano Vztrajno Dosegamo Cilje za dobro človeka in narave.

Kategorije: Novice

Skip to content