8foto inov.6.2016, smo na 20. podelitvi priznanj za inovativnost pri GZS OE Zasavje, zasavski VDC-jevci z inovatorjema Domnom in Robijem prejeli zlato priznanje: Evropski prostovoljci za višjo kakovost življenja v VDC-ju. Uvrstili smo se na državno tekmovanje, katerega rezultati bodo znani 21.9.2016. 

Za kakovostno življenje uporabnikov vključenih v zasavski varstveno delovni center je poleg zaposlitvenih aktivnosti pomembno vseživljenjsko učenje, pridobivanje novih izkušenj in znanj, spoznavanje novih ljudi. Z evropskimi prostovoljci (EVS) pridobivamo vse to: znanja o tujih kulturah, znamenitostih, jezikih, običajih, organizaciji sistema socialnega varstva po Evropi. Invalidi dobijo prijatelje iz tujine, ki z druženjem in aktivnostmi (jezikovni tečaji, plesne, kuharske delavnice…) popestrijo njihov vsakdan. Tudi zaposleni pridobivamo dodatne kompetence (komunikacija v angleščini, brezplačna izobraževanja EVS po celi Evropi). 

EVS je naša “odskočna deska” za mladinske izmenjave uporabnikov, ki bodo glede na njihove želje lahko obiskali različne evropske države. V avgustu 2016 začenjamo s Poljsko:) Smo v veselem pričakovanju vsega novo spoznanjega in naučenega…

Več o podelitvi zasavskih inovacij 2016: TV SlovenijaZON.si; Zasavc.siGospodarska zbornica Slovenije; Facebook zasavski VDC.

Inovatorji-2016-696x464  priznanje   inovatorji-3-2016-630x420

Kategorije: Novice

Skip to content