PRED VAMI SO ZELO POMEMBNE INFORMACIJE

SKRBNO JIH PREBERITE

Verjamete ali ne, prav pogrešam staro obliko mesečne informacije, ko kar nisem vedela, kateri dogodek bi izpostavila, od koga fotografijo bi delila z vsemi vami. Tokrat bo spet manj slik, vendar res Vas prosim, da jo pozorno preberete in da se vsi držimo vsega POTREBNEGA – LE Z DOBRIM SODELOVANJEM, MEDSEBOJNIM ZAUPANJEM IN ODGOVORNIM RAVNANJEM BOMO ZMOGLI DELOVATI NORMALNO V TEH  »NENORMALNIH« ČASIH.

Včeraj so nas iz NIJZ obvestili, da je bila ena izmed naših stanovalk v nedeljo na zabavi, kjer je bila ena  izmed oseb dokazano Covid pozitivna in odrejena ji je bila karantena, za katero  smo poskrbeli  v VDC-ju. Poskrbeli smo za vse ukrepe po navodilih NIJZ in naše koordinatorke dr. Manfredo, tako, da je v tem trenutku tudi za uporabnike dnevne enote VARNO in ni razloga za strah in paniko. Z novim virusom se moramo, hočeš, nočeš, naučiti Živeti.

V tem trenutku VAS  še enkrat prosimo:


  1. Če ima vaš sin/hčerka, svojec, oskrbovanec, kakršne koli znake (tudi navadnega prehlada) kašljanje, smrkanje, kihanje, slabo počutje, driska, bolečine v sklepih, izguba okusa, vročina – DA OSTANE DOMA. ČE PO DNEVU ALI DVEH SIMPOMI NE MINEJO – POKLIČETE OSEBNEGA ZDRAVNIKA IN PROSITE ZA TESTIRANJE. PRED IZVIDOM TESTA OSTANE UPORABNIK/CA DOMA. Predlagamo, da je doma tudi še kak dan dlje.
  2. Če odhajate na dopust je prav, da nam to sporočite in po priporočilih NIJZ ostanete vsi v samizolaciji še od 5-7 dni. Trenutna situacija je takšna, da je veliko okužb med mladimi, ki nimajo prav nobenih znakov okužbe, so pa aktivni prenašalci. Zato bodimo res premišljeni in odgovorni, ne samo do sebe in svojega varovanca/varovanke, temveč do vseh VDC-jevcev. O vsakem  pojavu kakršnega koli bolezenskega znaka pri uporabniku ali koga izmed domačih, s katerim je uporabnik v pogostem kontaktu vas prosimo, da o tem takoj obvestite Hedo v enoti Zagorje in Boštjana v enoti Litija, da lahko pravočasno sprejmemo vse ukrepe, ki so nam zakonsko naloženi za izvajanje v takšnih situacijah.
  3. V ENOTAH BIVANJA Z DANAŠNJIM DNEM NISO VEČ MOŽNI ODHODI DOMOV ZA VIKEND. V TEM TRENUTKU JE MOŽEN SAMO OBISK – PO PROTOKOLU ZA OBISKE – VNAPREJ NAPOVEDAN PRI HEDI, OD PONEDELJKA DO SOBOTE. OB NEDELJAH OBISKI NISO MOŽNI IN BODO ZAVRNJENI. PRAV TAKO BODO ZAVRNJENI VSI OBISKOVALCI, KI SVOJEGA OBISKA NE BODO NAPOVEDALI IN SE NE BODO DRŽALI PROTOKOLA.
  4. V PRIMERU UDELEŽBE NA ORGANIZIRANIH DRUŽENJIH, PRAZNOVANJIH ROJSTNIH DNI, OBISKOV KOPALIŠČ, SKUPINSKIH IZLETIH, (DOGODKIH, KJER JE PRISOTNIH VEČ KOT 10 OSEB) PRIPOROČAMO, DA UPORABNIK/CA OSTANE V DOMAČI OSKRBI VSAJ ŠE NEKAJ DNI. POTEM PA PRED PRIHODOM V VDC IZPOLNI VPRAŠALNIK.

Le z odgovornim ravnanjem bomo poskrbeli  da ostanemo zdravi in da nam zaradi neodgovornega ravnanja ne bo potrebno zapreti dnevnih enot in enot bivanja popolnoma za obiske. V primeru vnosa okužbe v VDC- pa se bomo morali ravnati po navodilih pristojne epidemiološke službe. Ne bomo pisali kakšne aktivnosti, dejavnosti srečanja so odsvetovana, saj to dnevno spremljate po  medijih. Na vseh nas pa je, ali se bomo tega držali, ali bomo le zamahnili z roko, da vse skupaj ni to nič.

Kot ste že bolj ali manj navajeni je potrebno za vsako odsotnost, ki je daljša od 2 dni, ponovno napovedati z vnaprej izpolnjenim vprašalnikom, ki je priloga mesečne informacije. Torej, če greste na dopust, ali ste se odločili, da bo uporabnik/ca nekaj časa doma, ponovno vključitev napoveste po telefonu Hedi, Boštjanu (DE Litija) in z VNAPREJ poslanim vprašalnikom po e-malilu ali navadni pošti o zdravstvenem stanju uporabnika. Po telefonskem obvestilu o možnosti vključitve se uporabnik/ca potem lahko vrne nazaj v storitev. Če boste vprašalnik izgubili, ali bo teh ponovnih vključitev več (da greste večkrat na počitnice, k sorodnikom…) nas samo pokličete in vam bomo vprašalnik poslali po pošti, najdete pa ga tudi na naši spletni strani in si ga lahko natisnete.

2020-VPRAŠALNIK

VPRAŠALNIK PRED PRIHODOM V VDC

PRED PONOVNIM PRIHODOM V VDC JE POTREBNO IZPOLNITI VPRAŠALNIK!!

KLIKNI TUKAJ!

2020-CSD KONTAKT

CSD

KONTAKTE CSD NAJDETE TUKAJ

Dolgujemo vam še kratko informacijo o 2 VIP dogodkih, ki sta potekal  23. 6. 2020 na temo »Danes si, jutri te ni« s  predstavniki Centra za socialno delo Zasavje in 24. 6. 2020 druženje vseh na pikniku, na varnih razdaljah pred VDC-jem z glasbenim presenečenem Tanjo Žagar in odojkom, roštiljem.

 »Danes si, jutri te ni« – Po reorganizaciji CSD se je poleg nalog, ki so jih Centri izvajali že v preteklosti izoblikovalo precej novih oblik pomoči, ki smo jih v skupni predstavitvi želeli čim bolj približati svojcem uporabnikov VDC in ostali zainteresirani javnosti. Skupne naloge sta predstavili namestnica direktorja CSD Zasavje – Enota Trbovlje ga. Kristina Milar in namestnica direktorja CSD Zasavje – Enota Zagorje ga. Adisa Mujčinovič. Spremembe na področju zakonodaje in vrste pomoči, ki jo lahko sedaj prejmemo na CSD-ju sta predstavili regijska koordinatorka invalidskega varstva – skupna služba CSD Zasavje ga. Maja Renko in vodja interventne službe na CSD Zasavje – skupna služba ga. Marjana Milek Ogrinc.

V okviru projekta VIP Zasavje smo se dotaknili tudi projekta “S teboj lahko”, ki ga bomo pod okriljem VDC Polž Maribor, izvajali do marca leta 2022. Srečanja se je udeležila tudi Alja Vozelj, ki je v okviru projekta VIP Zasavje, uporabnikom in svojcem na voljo za odkrivanje in lajšanje najrazličnejših stisk in težav, s katerimi se vsakodnevno srečujemo. Srečanja na prostem se je udeležilo 34 svojcev uporabnikov in 7 strokovnih delavcev VDC-ja, 6 predstavnikov CSD Zasavje ter izvajalka psihosocialne pomoči.

“Danes si, jutri te ni”, pomembno je, da se tega ozavestimo, se o tem pogovarjamo in storimo danes, kar lahko storimo, da vemo kdo nam lahko pri tem pomaga, da vemo, kam se lahko v stiski vedno obrnemo po pomoč. Mesečni informaciji prilagamo seznam kontaktov naših regijskih Centrov za socialno delo, kjer lahko vedno dobite pravo informacijo tako glede urejanja pravic iz javnih sredstev, prve socialne pomoči, ki je lahko prvi klic na neko stisko, težavo s katero se srečamo in je sami ne zmoremo rešiti.

Ga. Maja Renko je nova koordinatorka, ki pokriva področje invalidskega varstva. Nanjo se lahko obračate v vseh vprašanjih. V zvezi s statusom invalida, uveljavljanjem pravice do osebne asistence, urejanjem  statusa družinskega pomočnika….

Še vedno pa smo Vam na razpolago za podpro, razmišljanja, dileme, skrbi tudi vsi zaposleni v Varstveno delovnem centru Zagorje, vključno z vodstvom.

Še enkrat hvala vsem, ki nas podpirate, ki ste odgovorni in nas razumete. Živimo dalje in pazimo nase in na druge. Vsi skupaj smo EKIPA –Enotna Kompanija Premaga Ase (tudi tale virusJ).

 OSTANIMO ŠE NAPREJ ZDRAVI IN OPTIMISTIČNI.

 Informacijo pripravila: Heda KOVAČ                                                 

 Direktorica VDC Zagorje ob Savi: dr. Špela REŽUN

Like this:

Skip to content