Nepozabni dogodek za zasavski VDC. Hvala Didtka, da smo lahko uživali v glasbi, kulturi, poleg pomembne vsebine. Otvorili smo ključne pridobitve v letu 2020 in simbolično postavili 4 temeljne gradnike razvoja dobre družbe. Dogodek je otvorila Ditka z njeno in našo pesmijo Dober dan Življenje. Iskrena hvala Didtki za prostovoljni nastop za dobro družbo, v katerem je poudarila pomen kulture, srečanj v teh časih.


Uporabnik Miran je povedal recitacijo Moja hiša od Ferija Lainščka.
Direktorica Špela se je zahvalila vsem zaposlenim za izjemno delo, entuzijazmen, ki podpira uresničevanje potreb 150 uporabnikov zasavskega VDC. Povedala je, da kljub negotovim časom ne obupujemo, ampak iščemo nove poti za uresničevanje razvojnega programa VIP VDC 2020-2025 (Vključujoče Inovativno Povezano Vztrajno Dosegamo Cilje za dobro človeka in narave). VDC-jevci sanjamo velike sanje in ne čakamo. V mislih smo že zgradili nevidni prizidek k obstoječemu objektu. Verjamejo, da bo v letu 2021 postal tudi viden. S prihodom Covid-19 je nuja po povečanih prostorih, varnosti, postala še večja, zato bi ga radi zgradili čim prej in potrebujejo tudi sofinanciranje države. Država je tista, ki mora zagotavljati pogoje za razvoj dejavnosti svojim javnim zavodom, direktorji pa so odgovorni, da pravočasno prepoznajo potrebe uporabnikov in to spremenijo v načrte in SO VZTRAJNI V NJIHOVI REALIZACIJI.

Zato je tako pomembno dobro medsebojno sodelovanje vseh 4 stebrov – uporabnikov, zaposlenih v javnih zavodih, države in lokalnega okolja. Le skupaj, z zaupanjem lahko gradimo VKLJUČUJOČO IN POVEZANO DRUŽBO.
V imenu države je spregovoril državni sekretar v kabinetu predsednica vlade Marjan Dolinšek, ki je povedal, da so pred nami pomembni sistemski koraki tudi na področju socialnega varstva in da je nujen konsenz med različnimi interesi, za dobrobit dobre slovenske družbe: “Pomembno je, da država v te aktivnosti vključuje vse deležnike, tudi izvajalce, saj bomo le tako lahko prišli do optimalnih, usklajenih rešitev. Dr. Karel Gržan piše, da je različnost mnenj pomembna, ustvarja napetost, ki je nujna za evolucijski preboj. A nujno je različne interese povezati v harmonijo skupnih ciljev, ki nas vodijo v boljšo družbo, v kateri bomo lahko vsi dostojno živeli.”
Direktor občinske uprave občine Zagorje Tadej Špitalar je spregovoril v imenu lokalnega okolja, ki je zelo pomembno za vključenost oseb s posebnimi potrebami v družbo, lokalni vsakdan. “Le povezani gremo lahko naprej v razvoju”, je dejal.

Ditka je zaključila prireditev s pesmijo Ne bodi kar nisi, ki je pisana na kožo zasavskim VDC-jevcem, saj se zavedamo, kaj smo in smo na to ponosni. Sanjali bomo še naprej in verjeli v svoje sanje, bili aktivni za njihovo uresničitev, za dobro zasavsko, slovensko družbo in opozarjali na potrebne sistemske spremembe in pri njih tudi konstruktivno sodelovali.

Več slik na naši FB strani

https://www.facebook.com/vdczagorje/
https://www.facebook.com/vdczagorje/
Kategorije: Novice

Skip to content