Glede na slabo epidemiološko situacijo v okolju se dnevna enota VDC Zagorje do izboljšanja stanja, skladno s priporočili zdravnikov, ne bo v celoti odprla, saj ne moremo zagotavljati varnih poti za enoto bivanja v isti stavbi v mansardi.

Dnevno bo v Zagorju, poleg enot bivanja, deloval le program socialna vključenost in nujna varstva uporabnikov, kjer so svojci zaposleni in nimajo osebne asistence. S tem želimo preprečiti širjenje virusa med uporabnike, ki so posebej ranljiva skupina in težje prebolevajo okužbo.

Enota VDC Litija, kjer je dovolj prostora in nimajo problema z ločevanjem bivalnega dela, s poostrenimi varnostnimi ukrepi nemoteno deluje.

Vse uporabnike, ki so doma, mentorji redno kličejo, se dobivajo na e-srečanjih, v tem tednu smo začeli tudi z organizacijo rednih individualnih obiskov na prostem za tiste, ki bodo to želeli. Spoštujmo predpisane ukrepe, gibajmo se predvsem v naravi, ostajajmo optimistični in v primeru poslabšanja počutja, zdravstvenega stanja nemudoma kontaktirajmo svojega osebnega zdravnika.

Verjamemo, da bomo z doslednostjo, povezanostjo in dobrim medsebojnim sodelovanjem premagali vse izzive, ki jih prinašajo ti negotovi časi. Seveda pa lahko tudi sami kadarkoli pokličete na znane številke.

Še vedno pa vabljeni, da skladno z vsemi ukrepi opravite POTI DO ZDRAVJA.

Vse dobro, vsem nam?

Kategorije: Novice

Skip to content