Na žalost v Slovenijo ne prihaja dovolj cepiva za nova cepljenja, zato cepijo z drugim odmerkom cepiva samo stanovalce institucionalnih varstev (domov, VDC). V dnevnih enotah VDC bo cepljenje s prvim odmerkom predvidoma čez 3-4 tedne, kljub temu, da smo prioriteta, a ni cepiv. Hvala za vso dokumentacijo, izjave, ki ste nam jih že poslali. Tudi pri osebnih zdravnikih uporabniki ne bodo prišli prej na vrsto, ker so prioriteta najprej 80+.

Bolj vesela novica pa je ta, da lahko vsi slovenski VDC-ji z vsemi zaščitnimi ukrepi normalno delujemo od 25. 1. 2021 dalje. V Litiji vse ostane tako kot je, v Zagorju pa bomo lahko še dodatno povečali število vključenih, kolikor je prostora za varno izvajanje dejavnosti. Zato vsi tisti, ki se želite vključiti in še niste v nujnem varstvu, čim prej pošljite-dostavite izpolnjene vprašalnike v VDC 

ki jih bo obravnavala Komisija za sprejem in odpust. Na podlagi vaših potreb po vključitvi se bomo potem varno organizirali po zmožnostih. Vsekakor srednjega nadstropja v enoti Zagorje, ki je povezan z enoto bivanja ne bomo odpirali, dokler ne bodo stanovalci precepljeni. Za vse uporabnike, ki se še ne boste vključili bomo še naprej izvajali prilagojene storitve na daljavo.

Za vse informacije smo dosegljivi na znanih kontaktih.

#ostanitezdravi

Kategorije: Novice

Skip to content