Dnevni enoti v Zagorju in Litiji ostajata odprti tudi v delovnih dnevih od 1. do 11. 4. 2021. Veseli smo, da so nas pristojni na ministrstvu slišali. Smisel več kot 80% cepljenosti uporabnikov in zaposlenih zasavskega VDC je tako viden v dejanjih.

V ponedeljek, 5. 4. 2021 je praznik, zato bosta dnevni enoti zaprti, tako kot vsako leto na velikonočni ponedeljek. Preživimo praznike v ožjem družinskem krogu, upoštevajmo varnostne ukrepe in se imejmo vsak po svoje lepo, ne glede na vse. Sreča je v drobnih stvareh in dobrih ljudeh.

V VDC-ju bomo še naprej spoštovali vse ukrepe: nosimo maske, držimo razdalje, zračimo, umivamo roke, razkužujemo. Prosim, da res spoštujemo to, da ostajamo doma, če se slabo počutimo ali je bolan kdo v družini oz. smo imeli stik z okuženim, bili na kakšnem druženju, v tujini.

Delamo, kar lahko, da se zaščitimo pred okužbami in zapiranjem. Še naprej bomo delali v 7 mehurčkih (dela imamo dovolj), se sprehajali, razgibavali, peli, se smejali in bili aktivni na različnih projektih… Še vedno izvajamo različne aktivnosti na daljavo, ki so dobro obiskane v popoldanskem času, tako s strani uporabnikov, ki obiskujejo dnevne enote, kot tistih, ki ste še doma.

25. 3. 2021 so naši plesalci v sodelovanju z Glasbeno šolo in knjižnjico Trbovlje naredili čudovit nastop na daljavo ob materinskem dnevu pod vodstvom naše Kim Kern-Kukovič, ki sedaj počasi odhaja na porodniški dopust. Čestitke in hvala vsem za sodelovanje. Obljubljamo, da bomo kmalu naredili tudi očetovski dan.

https://fb.watch/4zQg6EzS3p/

Ja v zasavskem VDC-ju se dogaja. Medsebojno se spodbujamo, da se stalno razvijamo in rastemo, iščemo nove možnosti in priložnosti za kakovostnejše življenje za VSE.

Ena takšnih priložnosti je tudi uvodni dogodek, 30. 3. 2021, na VIP dvorišču zasavskega VDC, kjer se povezujemo s podjetjem More than beauty (https://morethanbeautyworld.com/sl/pages/about-us), ki ima sedež v Katapultu v Trbovljah in Miss Slovenije (http://www.missslovenije.si/). 

Obiskala nas je aktualna miss Slovenije Špela Alič in lastnica licence miss ter inovativnega, družbeno odgovornega podjetja More than beauty Jelka Verk. S skupnimi fotografijami, zunaj, na varni razdalji, smo obeležili začetek dolgoročnejšega sodelovanja.

Zakaj? 

Da čim bolj razširimo zavedanje, da prav vsak izmed nas lahko postane VIP JAZ (Vključujoč In Povezan, pa še vedno “originalen” JAZ), ker le tako lahko gradimo boljše Zasavje, Slovenijo, Svet…

Kje in kako bomo sodelovali?

  • Aktualne kandidatke za miss Slovenije bodo sodelovale na zaključni prireditvi projekta Gradimo VIP Zasavje – modni reviji z vsebino – VIP JAZ, skupaj z zasavskimi uporabniki, članicami skupine za samopomoč onkoloških bolnic in ostalimi akterji projekta – posamezniki in organizacijami VIP Zasavja pod vodstvom Nastje Mulej. Dogodek bo potekal 25. 5. 2021 ob 17. uri. Prilagodili se bomo epidemioloških razmeram, obiskovalci ga boste spremljali preko ekranovJ Za simbolično harmonijo Zasavja bodo poskrbele zasavske glasbene šole, ki bodo posamično in povezano nastopile na prireditvi.
  • Kandidatke za miss Slovenije bodo pomagale pri gradnji bolj vklučujoče slovenske družbe na področju odraslih oseb s posebnimi potrebami…
  • Kandidatke za miss Slovenije bodo pomagale osveščati o pomenu zdravega načina življenja, rednega pregledovanja dojk za preprečevanje in zgodnje odkrivanje raka.
  • VDC Zasavje bo pomagal pri šivanju inovativnega koncepta More Than beauty… 
  • VDC Zasavje se bo s svojimi izdelki Prešito, ki nastajajo iz recikliranega jeansa, povezal z blagovno znamko More than beauty pri razvoju in trženju…
  • Kandidatke za miss Slovenije bodo pomagale pri zbiranju odpadnega jeansa po Sloveniji… 
  • Aktualna miss Slovenije bo ambasadorka širjenja projekta S teboj… lahko v Zasavju vse do marca 2022.

Zakaj gradimo VIP Zasavje?

Če želimo bolj vključujočo družbo ZA VSE, je nujno delati na spremembi družbenih stereotipov, prepričanj, vrednot, miselnosti, vzgoji in izobraževanju, opolnomočenosti ranljivih skupin v naši družbi….

Vse otroke je potrebno že od majhnih nog vzpodbujati k vključujočem, povezovalnem mišljenju in delovanju. Dolgoročni cilj je, da zasavske občine z vsemi občani, organizacijami, postanejo prijazne »invalidom« ne le v odstranjevanju arhitektonskih ovir po mestih, v besedah, ampak tudi odstranjevanju ovir v glavah ljudi in konkretnih dejanjih, ki gradijo vključujočo družbo. V takšnem okolju bodo tudi podporne storitve, ki jih preizkušamo v pilotnem projektu S teboj lahko… dejansko zaživele in živele.

Hvala kolektiv, uporabniki in svojci za medsebojno zaupanje in odgovornost zase in za druge. 

Povezano in srečno vsem še naprej. Sreča spremlja pogumne.    

Direktorica VDC Zagorje ob Savi:

dr. Špela REŽUN

Kategorije: Novice

Skip to content