Ne glede na vreme, na koledarju piše, da smo že v mesecu maju. Običajno smo bili v mesecu maju že polni načrtov in pričakovanj letovanja, počitnic, dopustov, taborov vseživljenjskega učenja, vikend seminarjev…

green tree
Photo by Pixabay on Pexels.com

Covid-19 je postal naša nova realnost. Dodobra je prevetril naš ustaljen življenjski tempo.  A tako pač je. Zasavski VDC-jevci se vsaj do sedaj uspešno borimo ali pa sobivamo skupaj z njim,  in včasih se nam zdi, da se nam stvari še hitreje dogajajo kot pred epidemijo. O dogodkih nas spremljajte na naših družabnih omrežjih facebook ali spletni strani.

Poudarili bi le, da smo sedaj končno povezani in združeni tudi uradno v varstveno delovni center Zasavje. Vztrajnost se je tudi v tem primeru splačala.

Naši uporabniki dnevne enote Zagorje so bili včeraj 2. cepljeni z odmerkom cepiva Astra Zeneca, uporabniki DE Litija bodo 2. domerek prejeli v naslednjem tednu, stanovalci pa so drugo cepljenje opravili že v mesecu januarju. Tako, da se ukrepi počasi sproščajo. Stanovalci imajo lahko obiske, lahko odhajajo domov, v spremstvu zaposlenih lahko ponovno obiskujejo trgovine. Uporabniki dnevne enote pa bodo lahko med delom imeli zaščitne maske odslej na svojih mizah in jih med delom ali okupacijo za mizo ne bo potrebno nositi. Še vedno pa jih morajo imeti, ko gredo na stranišče ali za gibanje, ko se prosto gibajo znotraj dogovorjenega mehurčka, saj vsi uporabniki niso bili cepljeni.

face mask on blue background
Photo by Anna Shvets on Pexels.com

Ob tem pa Vas ponovno prosimo, da smo še vedno v prvi vrsti MI SAMI tisti, ki smo odgovorni zase in za svoje bližnje.

Ko boste odhajali na počitnice, tabore, dopuste res prosimo, da ravnate odgovorno. V primeru kakršnih koli znakov bolezni pa ostanete doma, do razjasnitve zdravstvenega stanja. Veliko boljše je, da uporabnik ostane doma dan ali dva, kakor pa da je potrebno zapreti celoten mehurček ali celo celoten zavod. Po taborih, počitnicah torej ni potrebno ostajati doma, je pa potrebno, da ne glede kje smo, ravnamo skrajno odgovorno.

Danes bodo uporabniki poleg mesečne informacije domov prinesli  cepilne knjižice in cepilne kartončke. To je oseben dokument, ki ga je potrebno hraniti. Kakšna bo cepilna strategija v prihodnje ne vemo, zato je res potrebno, da jo čuvate, ker jih bo potrebno ponovno pri obnovitvenih cepljenjih prinesti s seboj. V primeru, da cepilno knjižico izgubite ali kje pozabite duplikat urejate sami pri svojih izbranih zdravnikih.

Poleg tega bodo danes uporabniki domov prinesli izjave oziroma ponovno soglasje za cepljenje. Menili smo, da je bilo prvo soglasje dovolj, vendar so cepilni centri prejeli drugačna navodila. Prosimo, da soglasja o cepljenju  – PODPISANA vrnete v najkrajšem možnem času – najkasneje do četrtka 13.5.2021. Tisti, ki jih boste prejeli po pošti prosim uredite tako, da jih pravočasno prejmemo nazaj. (prinesete osebno na upravo ali daste komu, ki redno prihaja v VDC.

Na soglasja čitljivo napišite ime izbranega osebnega zdravnika, se spodaj podpišete in napišete datum 6.5.2021. (dan cepljenja)

Kljub cepljenju moramo biti še vedno previdni, upoštevati varnostne ukrepe – maske, razdalja, umivanje rok, razkuževanje, zračenje…, saj so z novimi različicami virusa prišle dodatne neznanke v možnostih okužb, kljub cepljenju.

 V teh dneh boste prejeli klic  naši mentorjev glede prisotnosti  uporabnikov čez poletje. Kolektivni dopust se načrtuje prvih 14 dni v mesecu avgustu, če pa boste tudi v tem času nujno potrebovali varstvo, pa nas o tem obvestite, da bomo lahko pravočasno organizirali varstvo. Skušajte mentorjem posredovati čim bolj točne informacije, da lahko zorganiziramo celoten proces dela. Hvala že vnaprej.

Za zaključek pa le kratka misel….

Misli, pozitivne ali negativne, imajo veliko moč. Vsako jutro pa se lahko odločiš, na katero stran te bodo odnesle.

green leafed trees
Photo by Jonathan Petersson on Pexels.com

Informacijo pripravila: Heda Kovač

Direktorica VDC Zasavje:

dr. Špela REŽUN

Kategorije: Novice

Skip to content