VDC ZASAVJE

MESEČNA INFORMACIJA JULIJ 2021

 Čas res hitro beži. Nam tudi Covid ne more do živega. Aktivnosti in dogodki se vrstijo, da  jim včasih še sami težko sledimo. Vsi zaposleni so maksimalno aktivni  na svojih področjih. Vrstijo se izleti po skupinah, z modno revijo s kandidatkami za miss Slovenije 2021 smo obeležili in prikazali  rezultate VIP projekta, ki je resnično povezal različne deležnike v Zasavju  v skupnost. 

IZLETI PO DELAVNICAH OZIROMA MEHURČKIH

ŠOTORJENJE LITIJA

VELENJSKO JEZERO

MED KROŠNJAMI

KOPER

Spodaj dobesedno navajamo nekaj misli iz intervjuja z novo Miss Slovenije Majo Čolić, ki se je že dobro spoprijateljila z našimi uporabniki in stanovalci.

»Kot ambasadorka projekta »S teboj lahko« se bom zavzemala za bolj vključujočo družbo. Projekt VIP Zasavje v sebi nosi pomembno sporočilo – VIP – Vključujoče Inovativno Povezano Zasavje. S tem želimo opozoriti na to, kako zelo pomembno je, da imamo vsi ljudje priložnosti biti aktivni igralci na »igrišču življenja« in ne biti le pasivni opazovalci. VIP Zasavje je torej inovativen koncept vključevanja ranljivih skupin v družbo. Vključujočo družbo pa gradita dva temelja hkrati.

 

Prvi so kompetence in samozavest ljudi s posebnimi potrebami za vključevanje v družbo. Drugi je kreativno medsektorsko povezovanje in sodelovanje vodilnih, zaposlenih iz različnih organizacij, učiteljev in otrok s ciljem, da se skupaj naučimo odstranjevati poleg arhitektonskih ovir za invalide tudi ovire v glavah ljudi. Da postanemo vključujoča družba za vse v mislih, besedah in dejanjih je sporočilo, ki ga bom kot ambasadorka tega projekta širila med ljudmi. »

Dogodkov in aktivnosti je res veliko, vse aktualne dogodke sproti objavljamo na našem fb profilu. Veseli smo vsakega..

OBVESTILA

PROSIMO VAS, DA SI PREBERETE NASLEDNJA NUJNA OBVESTILA.

Redno delo z vsemi prevozi poteka nemoteno do konca tega meseca – 30.7.2021. Od 2.8. do 15.8.2021 imamo v VDC-ju le nujna varstva – brez prevozov, drugače pa z rednim delom in vsemi prevozi ponovno pričnemo 16.8.2021.
POMEMBNO
Vsi uporabniki, ki so bili cepljeni ste že ali pa boste v kratkem domov prejeli EU certifikat o cepljenju, ki nam bo služil kot dokazilo pri vstopu ali izstopu iz države. Lepo prosim, če lahko uporabniki, ki potrdila še niste prinesli v VDC, da naredimo kopijo in vam vrnemo original to storite jutri ali pa v prvem tednu avgusta, ko bomo pobirali denar za letovanje.
Prvi teden avgusta (kljub temu, da imamo takrat počitnice) prosim, da prinesete denar za letovanje in sicer je prispevek za uporabnika po ceniku, ki so ga uporabniki prejeli na prijavnici, za svojce znaša cena 185€, za otroke od 3 do 12 leta 165€. Če se nam slučajno zgodi, da letovanja zaradi povečanega števila okužb z novo različico coronavirusa delta ne bomo mogli izvesti, bomo denar seveda vrnili. Srčno pa upamo, da do tega ne bo prišlo, poleg tega pa bomo vsi udeleženci letovanja cepljeni, tako, da računamo na to, da bomo letovanje ne glede na vse lahko izvedli. Svojce s katerimi smo se pogovarjali glede cepljenja pa prosim, da pravočasno uredite cepljenje za svoje varovance oziroma sinove, hčerke preko izbranih zdravnikov, da se bodo lahko udeležili letovanja.

Namesto zaključka pa še nekaj fotografij iz Litijske dnevne enote v kateri so prav tako delovni in zavzeti. Vzporedno pa tudi tam potekajo najrazličnejše aktivnosti. Odpravili so se na pravo šotorjenje in popolnoma samostojno poskrbeli tako za hrano kot tudi prenočišče. Zraven so pa tudi slike iz izletov delavnic oziroma mehurčkov.

Stanovalci in stanovalke naših enot bivanja pa si tudi v teh vročih dneh znajo ustvariti vzdušje, da jim je prijetno.

ZAKLJUČNE MISLI

Na žalost tudi tokrat ne moremo mimo dejstva, da je in verjetno bo tudi v prihodnosti Covid še vedno del našega vsakdana. Ob tem pa Vas ponovno prosimo, da smo še vedno v prvi vrsti MI SAMI tisti, ki smo odgovorni zase in za svoje bližnje.

Ko boste odhajali na počitnice, tabore, dopuste res prosimo, da ravnate skrajno odgovorno, da bomo lahko vsi nemoteno izvajali dejavnosti tudi v jeseni.

Informacijo pripravila: Heda Kovač                                                           Direktorica VDC Zasavje: Špela REŽUN

Like this:

Skip to content