Spoštovani svojci,

ob slabšanju epidemiološke situacije smo kot izvajalci socialnovarstvene storitve dolžni spoštovati veljavne Odloke o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je stopil v veljavo z  dnem 15.9.2021.  

Zahvaljujoč proaktivnim direktorjem socialnovarstvenih ustanov, je danes v Uradnem listu že popravek Odloka in sicer POGOJA PCT NI POTREBNO IZPOLNJEVATI OSEBAM VKLJUČENIM  V VARSTVENO DELOVNE CENTRE (za storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji).

To velja le v prostorih varstveno delovnega centra, za vse ostale storitve (lokali, pošta, kulturne ustanove, …) so uporabniki izenačeni z vsemi ostalimi državljani RS in morajo izpolnjevati pogoj Prebolel – Cepljen – Testiran (72 ur PCR in 48 HATG test).

Torej uporabnikov, ki niso cepljeni ne bomo testirali, prav tako za njih (vsaj zaenkrat) ni potrebno samotestiranje doma.

Glede na ranljivost populacije s  katero  smo v vsakodnevnem kontaktu pa je prav, da se vsak izmed nas vpraša ali je res naredil vse kar je mogoče za zaščito sebe in svojih bližnjih s katerimi se dnevno srečuje? Cepimo se zase, za naše družine, za naše skupnosti. Verjemite, da si čisto vsi želimo bolj sproščenega načina življenja, brez vseh pritiskov, preverjanj, nadzorov in vsega kar ima oznako Covid 19.

Če ima vaš sin, hči, varovanec, varovanka zdravniško potrdilo, da se mu cepljenje odsvetuje prosim, da nam na vpogled to potrdilo dostavite, da v evidencah ustrezno navedemo. Še vedno velja pravilo mehurčkov, da v primeru vdora okužbe ni potrebno zapirati celotnega zavoda. Prav tako še vedno velja, da morajo uporabniki nositi masko, ko se gibljejo po delavnici ali hodniku, ko gredo na stranišče, ko pa sedijo za svojo mizo so cepljeni uporabniki lahko brez maske, medtem, ko morajo necepljeni uporabniki nositi masko ves čas. Za uporabnike  za katere bi svojci želeli prejeti tretji – poživitveni odmerek sporočamo, da si tretji odmerek cepiva ureja vsak sam preko svojih izbranih zdravnikov.

Zahvaljujemo se vsem staršem, svojcem, skrbnikom, ki upoštevate, da

v VDC prihajamo le zdravi.

Temperaturne spremembe kot jih imamo trenutno so kot nalašč za jesenska prehladna obolenja, ki sama po sebi niso nič hudega, vendar ker imamo zraven še epidemijo in potem res več ne vemo ali je prehlad ali je mogoče kaj drugega.

V VDC-ju nas je skupaj z zaposlenimi že preko 200 oseb, vsak s svojimi pridruženimi boleznimi, različnim imunskim odzivom in res spoštujmo pravico do zdravega okolja za vsakega izmed nas. Verjamemo v vse nas in se veselimo novega časa, ki ne bo več »čuden čas«, bo pa vsekakor drugačen, kot smo ga poznali pred pandemijo. Verjamemo, da bo lep in da bo za večino  ljudi deloval bolje kot prej.

Direktorica VDC Zasavje:

dr. Špela REŽUN l.r.

Kategorije: Novice

Skip to content