V skladu s protokolom o zajezitvi okužbe s SARS CoV-2 vas obveščamo, da so bile v Dnevni enoti Zagorje s preventivnim hitrim testiranjem, v enem od šestih mehurčkov odkrite tri okužbe, ki so bile potrjene tudi s PCR testi. En izvid PCR testa uporabnice, ki je zbolela čez vikend in ni v VDC-ju iz tega mehurčka še čakamo. Po navodilu in smernicah Ministrstva za zdravje, epidemiološke službe NIJZ in koordinatorkama za preprečevanje in širjenje okužb s SARS CoV-2, je naša dnevna enota Zagorje normalno odprta dalje za 90% cepljenih uporabnikov. Necepljenim uporabnikom, bodo vročene odločbe o karanteni na domu, ki jih je potrebno upoštevati in omejiti stike do 14.10.2021. Uporabniki, ki so cepljeni, lahko normalno prihajajo v VDC.


VSE SVOJCE naprošamo, da ste pozorni na zdravstveno stanje uporabnikov in v primeru kakršnih koli znakov takoj urgirate izbrane osebne zdravnike, da vas napotijo na PCR testiranje in nas o tem obvestite, da okužbo kar najhitreje omejimo in zajezimo.


Prosimo, da nas o spremembah zdravstvenega stanja in pojavu kakršnih koli znakov obvestite, da lahko storimo vse kar je v naši moči za potrebno zaščito vseh uporabnikov in zaposlenih v VDC Zasavje.
Stanovalci naših enot bivanja so vsi zdravi in bodo danes prejeli tretji odmerek cepiva, prav tako ni zaznane okužbe v enoti Litija.


Z dobrim medsebojnim sodelovanjem, poštenimi odnosi in hitrim ukrepanjem nam je do sedaj uspelo zajeziti vse posamične okužbe in verjamemo, da bo tako tudi sedaj.

Kategorije: Novice

Skip to content