Poletje je tu in letos izgleda precej drugače kot po navadi. Ko že mislimo, da nas je zajel dolg vročinski val, nas zajame hudo neurje s točo, orkanskim vetrom, močnim deževjem. Narava nam vsak dan posebej daje vedeti, da je močnejša od kapitalističnega načina razmišljanja. In naj bo ravno čas počitnic, dopustov, taborov, druženj, posedanj ob večernem hladu na dvorišču ali terasi čas, ko lahko znova odkrijemo in razmislimo kaj nam prinaša veselje? So to spomini o malih drobnih trenutkih, ki so nam polepšali dan, so to trenutki z družino, je to branje dobre knjige, ogled dobrega filma….

V bogato že skoraj 40 letno zakladnico VDC-jevskih spominov bomo to poletje prav gotovo dodali zmago naših nogometašev na 16.poletnih igrah Specialne olimpijade v Berlinu, od koder se je slovenska delegacija vrnila kar z 18 medaljami. Igre so potekale pod geslom »NEPREMAGLJIVI SKUPAJ.« In nepremagljivi skupaj smo bili po vsej Sloveniji, ko smo po vrnitvi iz Berlina sprejemali naše športnice in športnike. Z eno besedo: PONOSNI.

Vsako leto je kakšna izmed kandidatk za Miss Slovenia for Miss World (Official) še posebej aktivna pri prostovoljstvu za naše uporabnike. S tem se v dejanjih pokaže notranja lepota Človeka. V letošnjem letu je to  Alida Tomanič, za kar smo ji resnično hvaležni.Kako ustvarjalni in zadovoljni so bili stanovalci, je razvidno iz slik.

V preteklem tednu  pa nas je obiskala še ena finalistka za Miss Slovenia for Miss World (Official). Energična trenerka Tijana Bektašević, ki nam je z mladimi nogometašicami pripravila tako zanimivo dopoldne, da smo na hudo vročino popolnoma pozabili.

Tako imamo še eno srčno kandidatko za Miss Slovenia for Miss World (Official) 2023, ki smo jo zasavski VDC-jevci vzeli za “svojo.”

Na podlagi vrnjenih vprašalnikov glede  časa malice oziroma kosila s 1.8.2023 spreminjamo Hišni red in čas toplega obroka s pričetkom ob 11.00 uri.  Od 148 poslanih anketnih vprašalnikov smo nazaj prejeli 129 vprašalnikov. 86 svojcev in uporabnikov se je s časom prestavitve toplega obroka strinjalo, 43 svojcev in uporabnikov pa  se s spremembo ne strinja.

Vsaka sprememba v ljudeh najprej prebudi občutek strahu in zmanjša občutek varnosti. Skušajmo spremembo sprejeti dobronamerno, vplivajmo na to, da je zajtrk najpomembnejši obrok v dnevu, dajmo spremembi čas, da se jo privadimo in sprejmemo.

Pred nami je obdobje  14 -dnevnih t.i. počitnic z omogočenim nujnim varstvom.

OD 17.7. do 30.7.2023 JE DNEVNA ENOTA ODPRTA LE ZA NUJNA VARSTVA PO PREDHODNI NAJAVI  Z LASTNIM PREVOZOM.

Z DELOM PONOVNO PRIČNEMO V PONEDELJEK 31.7.2023

Informacijo pripravila:                                                                                 Direktorica VDC Zasavje:

Heda Kovač                                                                                                     dr. Špela REŽUN                                             

Če potrebujete nujno varstvo to sporočite na gsm 051 334 860.
Kategorije: Novice

Skip to content