Jutrišnji dan pripada tistim,
ki z ustvarjalnostjo gradijo prihodnost;
tistim, ki znajo in vedo kaj hočejo,
predvsem pa verjamejo v to, kar delajo.

(neznan avtor)

Še malo, pa bomo tudi leto 2023 pripeljali do konca. Mislim, da smo uporabili prav vse barve. Slikovito smo ga pisali in barvali skozi vse leto. Dogodkov in aktivnosti je bilo toliko, da se jih enostavno ne da nanizati na papir. Nam pa grejejo misli in srca lepi spomini ob vsem, kar smo doživeli. Pa naj so bili to športni dogodki z zlatimi nogometaši na svetovnih igrah v Berlinu ali plesno pevska točka Čudeži v Cankarjevem domu ali pogumna, srčna in neustrašna prizadevanja direktorice Špele za pravičnejšo in transparentno ureditev socialne zakonodaje, ki se je v zmešnjavi glede deinstitucionalizacije, dolgotrajne oskrbe, spremembe Zakona o OA, spremembi Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in še mnogih drugih, znašla v pravem labirintu, iz katerega se v tem trenutku na žalost kar ne vidi izhoda. Kljub temu je edino prav, da odločevalce sproti opozarjamo na nepravilnosti. Veliko smo delali na prepoznavnosti, iskali priložnosti za povezovanje z lokalnim okoljem, društvi, organizacijami, od katerih nas mnoga že prepoznavajo kot enakopraven del družbe. Smo povsem opolnomočeni člani mnogih izobraževalnih vsebin na GEOSS-u, v Društvu za zdravilne rastline, v Društvu invalidov Zagorje, v zasavskih knjižnicah, na različnih kulturnih dogodkih, kjer vedno znova dokazujemo in pokažemo, kaj vse zmoremo, če se nam le ponudi priložnost, pa to pokažemo tudi izven ustanove. Pravzaprav je to pot, po kateri hodimo že 40 let. Enkrat z večjimi, drugič z manjšimi koraki … a hodimo in vztrajno dosegamo zastavljene cilje.

40. rojstni dan bomo svečano obeležili 6. 1. 2024 ob 18.00 uri v Športni dvorani v Zagorju. Dogodek zasnovan kot kulturna prireditev, odraz časa, razvoja in prevzemanja ključne vloge tistih, zaradi katerih sploh obstajamo – naših uporabnic in uporabnikov.

Kljub temu, da dvorana sprejme cca. 1000 obiskovalcev, se bo potrebno za udeležbo na obletnici poimensko prijaviti na povezavi: https://forms.gle/C7644HGkc6J1gULr6 . Vsi, ki imate elektronsko pošto, se lahko prijavite za brezplačne vstopnice. Vsi preostali, ki nimate možnosti elektronske prijave, pa boste imena in priimke udeležencev sporočili svojemu mentorju/mentorici, ki bo v vašem imenu uredil/a prijavo na prireditev. Uporabniki vstopnic ne potrebujejo, saj so vsi uporabniki nastopajoči.

V mesecu novembru smo že petič zapovrstjo prejeli certifikat kakovosti E-qalin.

CERTIFIKAT KAKOVOSTI 

Vsako leto smo vsi zaposleni, uporabniki in svojci vključeni v anketiranje o zadovoljstvu, kjer je zaželeno, da podamo oceno zadovoljstva s preteklim delom, dobrodošli so vsi predlogi, pobude, konstruktivne kritike, pohvale. Vprašalnik o zadovoljstvu 2023 je  priloga mesečne informacije. V jedilnici bo na  vidnem mestu škatla, kamor bodo lahko uporabniki oddajali vaše vprašalnike, lahko pa se tudi oglasite in jih sami oddate v škatlo. Zadnji rok za oddajo je 15. 12. 2023

Vse fotografije o dogajanju in utripu v dnevni enoti v Zagorju in Litiji, o življenju v enotah bivanja so redno objavljene na našem fb profilu, zato jih v mesečni informaciji tokrat ne bomo objavili, ker primanjkuje prostora.

Mogoče samo še namig, da se v potrošniškem vrvežu in hitenju, da pričarati nasmeh najdražjim tudi kako drugače, brez prerivanja po trgovinah, iskanja najbolj svetlečega ovijalnega papirja, z iskanjem najdražjega in najboljšega … Darilo rajši izdelajmo sami, iz srca. Pa čeprav ne bo popolno. Verjemite, da boste s tem začutili pravi duh praznikov. Nekaj namigov pa smo si izposodili kar na društvu Humanitarček: https://www.projektvida.org/about_us

Kozarček sreče: Preprosto vzamete steklen kozarec in ga napolnite z doma narejenimi piškoti ali z mislimi, zakaj vas nekdo nasmeje, zakaj ga imate radi.
Kupončki, ki jih sami narišete, napišete: Moj dar zate je, da… ali To darilo/bon vam omogoča, da vam…
· boni za petkratno pranje avta (na primer, da boste nekomu petkrat oprali avto);
· bon za gospodinjstvo (na primer, da boste mami pomagali pri čiščenju gospodinjstva);
· bom za kuhanje kosila ali večerje, ali pripravo sladice;
· »movie night« bon (odlično darilo za prijatelje in tudi sorodnike, je movie night bon – bon za filmski večer),
· bon za preživljanje časa skupaj (podarite skupne trenutke prijatelju ali družini; na primer, da s prijatelji radi skupaj igrate nogomet ali družabne igre, jim podarite bon za igranje nogometa ali družabne igre);
· bon za skrb za hišnega ljubljenčka;
· poiščite zastonj dogodek v vašem kraju ali okolici ter podarite bon in organizirajte skupno druženje.

Te in še mnoge druge ideje, s katerimi brez nepotrebnega zapravljanja lahko razveselite svoje najdražje.

Opozorimo samo še na to, da je zadnji delovni dan v dnevnih enotah  VDC Zasavje, v petek, 22. 12. 2023. Če potrebujete med prazniki  NUJNA VARSTVA,  JIH JE POTREBNO NAJKASNEJE DO 15. 12. 2023 JAVITI MENTORJU V DELAVNICI. Z delom in intenzivnimi pripravami na naših 40 let, ponovno pričnemo v sredo, 3. 1. 2024.

Informacijo pripravila: Heda Kovač
Direktorica: dr. Špela REŽUN
Kategorije: Novice

Skip to content