Tako pa smo nazaj. Nekateri smo ta dan nestrpno pričakovali, drugi so razmišljali verjetno o prijetnem jutranjem poležavanju, življenje je pač takšno. Na eni strani poležavanje, tabori, druženje s prijatelji, sosedi, sorodniki, pomoč doma, na drugi pa ustaljen VDC-jevski ritem na katerega smo navajeni. Delo, druženje, zabava in dan mine kot bi mignil. Kljub takrat še bolj kislemu in hladnemu poletju smo tudi letošnje letovanje v Pinesti  srečno pripeljali do konca. Kar lepa druščina nas je bila na morju, saj nas je bilo skupaj s svojci kar 115. V juniju in juliju je bilo precej aktivnosti, tako v okviru projekta Nasmeh za vse, kot tudi v projektu Novo rojstvo  pri katerem naši igralci pridno vadijo igrico o Minki Pločevinki. Za uporabnike je potekala obnovitvena učna ura z maserko Pavlo. Zvrstilo se je resnično veliko aktivnosti, enkrat so bolj aktivni eni uporabniki, drugič drugi, počasi postajamo večji in večji, saj nas je v tem trenutku že kar 141. Iz državnih iger smo se vrnili s petimi medaljami, premagovali ovire na Jamatlonu, se družili s Tačkami pomagačkami, spremljali kolesarsko dirko po Sloveniji in navijali za našega Primoža, kuhali z Lojzetom Čopom, se likovno izražali pod mentorstvom udeležencev slikarske kolonije, pa še kaj bi se našlo.

Določene aktivnosti potekajo skupaj z uporabniki in zaposlenimi iz naše Litijske enote, nekaj aktivnosti pa seveda izvajamo vsak zase. Zaposleni in uporabniki v Litiji pridno izkoristijo vse, kar jim nudi lokalno okolje, so stalni udeleženci lokalnih prireditev, ves čas pa so tudi zasuti z delom, tako, da minevajo tedni kot bi trenil. Stanovalci in stanovalke v naši stanovanjski skupini in bivalnih enotah, so dopustniške dni izkoristili za malo daljši spanec, za ribolov, posamezniki so se udeležili taborov preko Zveze Sožitje, se hladili v mini bazenu pred Bivalno enoto, vmes pa so se odpeljali tudi na Trboveljski bazen. Pa je minilo tudi to in sedaj smo polni nove energije že nazaj. Kooperanti so nas lepo zasuli z delom, tako, da smo se hitro vrnili nazaj v stare tire.

AKTIVNOSTI, KI SLEDIJO:

  • V mesecu SEPTEMBRU dobimo kontejner za zbiranje pločevink. Zato prosim spodbudite znance, prijatelje, da nam pomagajo zbirati pločevinke, ki jih uporabniki stisnjene prinašajo v VDC.V okviru projekta moramo zbrati kar 700 kg odpadnih pločevink, kar je glede na njihovo težo precej.
·         21.9.2018 bomo imeli zaposleni kot vsako leto dan namenjen internemu izobraževanju zaposlenih, ZATO JE TA DAN VDC ZAPRT.  Za nujna individualna varstva pravočasno kontaktirajte mentorje, da se lahko organiziramo.
  • Ponovno dobili oddobren evropski projekt EVS. Letos pod mentorstvom Robija potujeta v Italijo Petra in Sabina v terminu od 10. do 24.9.2018.
  • Kot vsako leto VDC-jevci tudi letos organiziramo Tek in hojo za upanje, 1.10.2018 ob 10:00 uri . Vabilo na Tek in hojo še sledi. Le toliko v predinformacijo, da se lahko organizirate in se nam 1.oktobra v čim večjem številu pridružite.
  • Najboljše smo prihranili za konec. 6.9.2018 od 13:30 ure dalje bomo imeli tradicionalni piknik za svojce, uporabnike, zaposlene, prostovoljce in vse ostale akterje projekta NASMEH ZA VSE. Letos piknik poteka pod okriljem EU projekta nasmeh za vse, zato je udeležba uporabnika in dveh svojcev brezplačna. Vsi nadaljnji udeleženci pa prispevajo za udeležbo na pikniku 5€
  • PROSIMO VAS, DA SPODNJO PRIJAVNICO DO TORKA 28.8.2018 ODDATE HEDI ALI NAM JO POŠLJETE PO POŠTI.
  • ČE KDO IZMED UPORABNIKOV V ENOTI LITIJA NE BI IMEL PREVOZA ZA NA PIKNIK, O TEM NUJNO PREDHODNO OBVESTITE BOŠTJANA, DA SE DOGOVORITE ZA PREVOZ NA PIKNIK, ZA PREVOZ NAZAJ DOMOV IZKLJUČNO POSKRBITE SVOJCI SAMI.

2018-10-MESEČNA INFORMACIJA ZA SVOJCE SEPTEMBER – OKOTOBER 2018

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Skip to content