6. 1. 2019 je zasavski VDC praznoval svoj 35. rojstni dan.
21 uporabnikov iz 3 zasavskih občin in 3 zaposleni so 6. 1. 1984 začeli z delom v t.i. delavnicah pod posebnimi pogoji, v hiši na Trboveljski c. 6, Zagorje ob Savi pogoji (Več o zgodovini zasavskega VDC: https://vdc-zasavje.si/zgodovina/).
35 let kasneje zasavski VDC vključuje 140 uporabnikov iz 3 zasavskih občin, Litije in Šmartnega pri Litiji. Enoti vodenja varstva in zaposlitve sta v Zagorju in v Litiji. Bivalne enote pa so v dveh stanovanjskih hišah na Trboveljski c. 6 in 12, Zagorje ob Savi ter na Cesti 9. avgusta 59c, v mansardi. Redno zaposlenih nas je 48. S februarjem pričakujemo še 4 javne delavce, ki nam bodo v pomoč pri spremstvu in družabništvu.
Prav leto 2018 nam je po večletnih vztrajnih prizadevanjih “prineslo” več pomembnih doseženih strateških ciljev: dnevno enoto v Litiji, novo bivalno hišo za 7 stanovalcev in višje plačilo zdravstva za stanovalce, kar jim sedaj omogoča strokovno zdravstveno oskrbo. Uspešno smo pridobili evropska sredstva za izvajanje 2 evropskih projektov: Novo rojstvo (https://vdc-zasavje.si/projekt-novo-rojstvo/) in Nasmeh za vse (https://vdc-zasavje.si/projekt-nasmeh-za-vse/), ki vplivata na dvig kakovosti življenja naših uporabnikov in imata pomembne pozitivne učinke tudi za zasavsko okolje. Za naravo in za ljudi.
Hvala vam, da nam že več let stojite ob strani, obveščate javnost o naših dosežkih, pa tudi problemih. Tako nam pomagate premikati meje mogočega v togem slovenskem socialnovarstveno-zdravstvene sistemu. V dobro zasavskih uporabnikov in nasploh spreminjanja  družbene konstrukcije drugačnosti v javnosti.
Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Skip to content