V torek, 14.5.2019 je v Zasavskem VDC-ju potekala okrogla miza, na kateri je bilo prisotnih 59 udeležencev.

Direktorica Zasavskega VDC-ja dr. Špela Režun je zapisala:

Spoštovani,

Hvala vsem, ki ste včeraj prišli in tistim, ki ste se opravičili in poslali pisno odgovore na obravnavano tematiko. Hvala za interes, da skupaj še bolj povezano delujemo za vključujoče, inovativno in nasmejano Zasavje. Hvala za zahvale za organizacijo dogodka, pa tudi pomisleke, ki so se porajali v vaših glavah. 

Hvala Nastji Mulej za opozorilo, da se je razmišljanja potrebno naučiti! In povedano: Rene Descartes: Mislim, torej sem. (Cogito, ergo sum.) Edward de Bono: Delujem, torej ustvarjam. (Ago, ergo erigo.) Ja poleg tega da mislimo, moramo ustvarjati! Ideje-dejanja… In ne le sami zasi, ampak povezano, skupaj..

Hvala ministru RUDIJU MEDVEDU za upanje, da bo tudi javnem sektorju enkrat nehala delovati uravnilovka pri zaposlenih…

Na žalost ni bilo veliko časa za razpravo, replike. Se opravičujem , ker me je POZITIVNO presenetila vaša visoka udeležba.

Prosim vse, ki niste prišli do besede za povratne informacije, pa tudi ostale, če bi še kaj dodali. Glavne cilje z odgovornimi in roki izpostavljam tudi spodaj. Preberite pa prosim tudi zapis v PRIPONKI.


CILJ ROK ODGOVOREN
CILJ 1: Vsaka zasavska organizacija v letu dni organizira vsaj eno aktivnost, dogodek za večjo inkluzijo, vključenost oseb s posebnimi potrebami v lokalno okolje.

 

maj 2020 vsak direktor, ravnatelj organizacije (podjetja, zavoda…)
CILJ 2: Vzpostavitev zasavskega strokovnega centra za svetovanje, podporo in pomoč osebam s posebnimi potrebami (svojcem, učiteljem…), center za avtizem in mobilne službe (ne le za otroke, ampak tudi odrasle OPP), ki vključuje tako specialen pedagoški kot tudi zdravstveni kader, svetovalce glede zakonodaje (povezava OŠ Slavko Grum – ZD Trbovlje – Razvojna ambulanta – VDC Zagorje, da pridemo do realizacije ideje).

 

2023 ravnatelj OŠ dr. Slavko Grum

direktor ZD Trbovlje

direktorica VDC Zagorje ob Savi

zasavski poslanci

zasavski župani

RRA

CILJ 3: Vzpostavitev proaktivne zasavske skupine zaposlenih javnega sektorja, ki se bo redno srečevala in s tem krepila povezovanje naših organizacij, sodelovanje, dajala in konkretizirala ideje tudi za EU projekte za bolj vključujoče in nasmejano Zasavje in se učila učiti razmišljanja pod vodstvom Nastje Mulej (lahko pa je 1. skupina za povezovanje, ideje, projekte, 2. skupina pa za učenje razmišljanja, ki ga v Zasavju.

 

junij 2019

(javiti  zaposlenega)

september 2019

vsak direktor, ravnatelj organizacije (podjetja, zavoda…), da predlaga po 1 zaposlenega (lahko je sam), ki si želi takšnega izziva na mail:spela.rezun@vdc-zagorje.si

Poiskati finančna sredstva.

Narediti terminski plan.

CILJ 4: Vzpostavitev OSKRBOVANIH STANOVANJ V ZASAVJU – pozanimati se kakšni bodo pogoji razpisa – novogradnje ali lahko prenove obstoječih? 2021 domovi za starejše,

VDC,

občine,

MDDSZ,

zasavski poslanci

 

2019-05-15 OKROGLA MIZA Vztrajno Do ciljev, zaključki, cilji

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Skip to content