MESEČNA INFORMACIJA OKTOBER

Spoštovani svojci,

Jesen je že kar dobro potrkala na naša vrata in ko že mislimo, da se vse počasi pripravlja na zimo, na počitek, nam narava znova in znova ponudi toliko možnosti, da se lahko umirimo. Včasih je dovolj že globok vdih in izdih. Zalotim se v misli, kako je v naravi vse uglašeno, nič moteče, nič preglasno. Letos nam narava s temi lepimi jesenskimi dnevi resnično podarja veliko možnosti, da dokončamo opravila na vrtu, okrog hiše, da pobiramo tisto kar smo spomladi posadili v zemljo.

 Upamo, da na naši spletni strani spremljate in sodelujete v izzivih 10. teka in hoje EuropaDonna, ki smo jih poimenovali VIP poti do zdravja.  V roza zavihku kliknete na puščico in sledite navodilom prijave. Na elektronski naslov prejmete povezavo do izziva (lahko vtipkate naslov enega izmed družinskih članov, ki naslov ima). Naredite kakšen pohod, se pridružite sproščanju z Natašo Jerman Rajh, potelovadite z Igorjem Trampuš in zaplešete z Biljano. Veseli bomo kakšne fotografije, misli, razmišljanja ki nam ga pošljete na

info@vdc-zasavje.si

ŠE JE ČAS

Za vse tiste, ki nimate dostopa do naše spletne strani ali fb profila,  naj povemo, da je naša inovacija Gradimo vključujoče, inovativno in povezano Zasavje “zmagovalka” tudi na nacionalnem nivoju. Po prejetem zlatem priznanju in posebnem priznanju za prispevek na področju inovativnosti na regionalnem, zasavskem nivoju, smo 12.10.2021 pozno popoldne, na svečani prireditvi GZS Slovenija, dobili tudi na nacionalnem nivoju posebno priznanje za inovacijski izziv 2021. Poleg tega smo z več kot četrtino vseh prejetih glasov, postali Naj inovacija po izboru slovenske javnosti 2021 izmed vseh 41 zlatih slovenskih regionalnih inovacij. 

V dnevnih enotah  smo se navadili dela v mehurčkih. Spletle so se nove prijateljske vezi,  navadili smo se novih mentorjev in mentoric tako, da kljub vsem omejitvam, s katerimi se srečujemo glede preprečevanja širjenja okužb, z virusom le ni vse samo slabo.

V enotah bivanja še vedno teče življenje in delo v ločenih mehurčkih, Stanovalci še vedno delajo v improviziranih delavnicah na lokacijah kjer bivajo. Zraven pa skušamo poskrbeti  za dobro vzdušje in različne aktivnosti, ki za stanovalce ne predstavljajo večjega tveganja.

Tudi v Litijski enoti poteka življenje med delom in aktivnostmi, ki pripomorejo k dobremu počutju uporabnikov, poleg tega pa se še kaj koristnega naučijo.

Obiskali so tudi VIP pot v zagorskem Europarku, pripravili pa so si tudi  kostanjev piknik.

Na žalost ne moremo mimo dejstva, da se število okuženih v republiki Sloveniji povečuje.  Številke so alarmantne, zato vas resnično prosimo za korektno in odgovorno spoštovanje vseh ukrepov ter sporočanje, če ste imeli  doma tvegan stik  ali celo okužbo z SARS-CoV-2

Prosimo Vas, da tudi če v domačem okolju obstaja sum, da ste okuženi z virusom SARS CoV-2, da ostane uporabnik do razjasnitve okoliščin doma. Na ta način lahko zaustavimo vdor okužb že takoj na začetku okužbe, ko ima virus največjo moč, da se širi naokrog.

Zahvaljujemo se vsem staršem, svojcem, skrbnikom, ki upoštevate, da

v VDC prihajamo le zdravi.

Hkrati Vas prosimo k premisleku, ko se odločate za vikend druženja, obiske kopališč, zasebnih druženj z večjim številom oseb, vseh zaprtih prostorov, kjer je možnost  širjenja virusa še veliko večja.

Ne glede na to, da smo spodnje misli zapisali že v eni izmed prejšnjih mesečnih informacij, se situacija ni popolnoma nič spremenila. Zato jih v želji, da se vsi skupaj še bolj ozavestimo navajamo še enkrat.   

Glede na ranljivost populacije s  katero  smo v vsakodnevnem kontaktu pa je prav, da se vsak izmed nas vpraša ali je res naredil vse kar je mogoče za zaščito sebe in svojih bližnjih s katerimi se dnevno srečuje? Cepimo se zase, za naše družine, za naše skupnosti. Verjemite, da si čisto vsi želimo bolj sproščenega načina življenja, brez vseh pritiskov, preverjanj, nadzorov in vsega kar ima oznako Covid 19.

Če ima vaš sin, hči, varovanec, varovanka zdravniško potrdilo, da se mu cepljenje odsvetuje prosimo, da nam na vpogled to potrdilo dostavite, da v evidencah ustrezno navedemo. Še vedno velja pravilo mehurčkov, da v primeru vdora okužbe ni potrebno zapirati celotnega zavoda. Zaradi slabe epidemiološke situacije vsi brez izjem v zaprtih prostorih uporabljamo masko.

Za uporabnike, za katere bi svojci želeli prejeti tretji – poživitveni odmerek, ki ga stroka zelo priporoča sporočamo, da si tretji odmerek cepiva ureja vsak sam preko svojih izbranih zdravnikov. Precej zaposlenih VDC in vsi stanovalci so tretji odmerek že prejeli. Nihče izmed njih nima oziroma ni imel nikakršnih stranskih učinkov, ki bi jih lahko pripisali cepljenju.

V VDC-ju nas je skupaj z zaposlenimi že preko 200 oseb, vsak s svojimi pridruženimi boleznimi, različnim imunskim odzivom in res spoštujmo pravico do zdravega okolja za vsakega izmed nas. Verjamemo v vse nas in se veselimo novega časa, ki ne bo več »čuden čas«, bo pa vsekakor drugačen, kot smo ga poznali pred pandemijo. Verjamemo, da bo lep in da bo za večino  ljudi deloval bolje kot prej.

Informacijo pripravila: Heda Kovač

Direktorica VDC Zasavje: Špela REŽUN l.r.

Like this:

Skip to content